Excite

Keuken van de toekomst: altijd vers

In de keuken van de toekomst red je het niet meer met een prakje in de magnetron. Nee, in de keuken van de toekomst draait alles om versheid. Met behulp van biosferen zullen binnen de benodigde groenten gekweekt worden, waardoor ze letterlijk vers geplukt gebruikt kunnen worden.

Hetzelfde geldt voor vis; ook vissen zullen binnen gekweekt worden om zo absolute versheid te kunnen garanderen. Een belangrijk voordeel van de keuken van de toekomst is dat de kwaliteit van het leven erg versterkt kan worden, terwijl er veel minder water en energie nodig is. Dit principe wordt nu al toegepast in onder andere wasmachines en vaatwassers die niet langer schoonmaken met water, maar met geluidsgolven.

De bijzondere keukentoevoeging die Philips heeft ontworpen is echter wel het toppunt van milieuvriendelijk eten en koken: in een vaste biosfeer – die binnen geplaatst kan worden – kunnen het hele jaar door verse vissen en groenten gekweekt worden. De werking van de biosfeer is ontzettend ingenieus: de planten zorgen voor zuurstof voor de vissen, de garnalen houden het water schoon en kunnen ook weer gegeten worden en overtollig water kan weer gemakkelijk gefilterd worden, om vervolgens bijvoorbeeld een bakje thee mee te zetten of het toilet mee door te spoelen.

Als het nieuwe keukensysteem in productie zal worden genomen, dan zal dit waarschijnlijk pas rond 2030 zijn. Voorlopig blijft het dus nog even dagelijks of wekelijks boodschappen doen!

Afbeelding: Flickr account macieklew

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021