Excite

Kijk uit voor voedselvergiftiging!

Nu het weer warmer is in Nederland, ligt een voedselvergiftigingweer op de loer. Bacteriën gedijen namelijk goed in een warme omgeving en zoeken graag een lekker plekje op etenswaren op. Gelukkig zijn er een aantal maatregelen die je kunt nemen om te voorkomen dat ook jij het slachtoffer wordt van voedselvergiftiging.

De belangrijkste infectie die je moet zien te voorkomen is de salmonella-infectie. Deze infectie kun je onder andere krijgen van het eten van bepaalde soorten rauw eten. Een rauwe wortel is natuurlijk niet erg, maar rauw vlees kan wel gevaarlijk zijn. Al je eten goed doorbakken is dus een belangrijk advies.

Daarnaast is hygiëne, met name in de keuken, zeker in de zomer van het hoogste belang. Let er bijvoorbeeld op dat je niet te lang geopende etenswaren in de kast of koelkast laat staan en gooi producten die over datum zijn direct weg. Was je handen als je eten gaat bereiden en gooi eventueel afval direct weg, zodat dit niet de kans krijgt om ‘over te springen’ op je lekkere maaltijd.

Voedselvergiftiging kun je niet altijd voorkomen. Belangrijk is het daarom om de signalen van je lichaam in de gaten te houden en zo snel mogelijk actie te ondernemen als je merkt dat je ziek wordt. Symptomen van voedselvergiftiging zijn bijvoorbeeld diarree of overgeven, maar ook hoofdpijn, misselijkheid en koorts kunnen rode vlaggen zijn. Denk je last te hebben van een voedselvergiftiging? Doe rustig aan en neem contact op met je huisarts!

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021