Excite

Kleuters vinden dunne mensen mooier

Dunne mensen worden over het algemeen als aantrekkelijker beschouwd dan dikke mensen. Dat is cultureel bepaald en heeft voor een groot deel te maken met het beeld dat door televisie en tijdschriften is ons hoofd geprent wordt. Maar uit onderzoek blijkt dat kinderen op heel jonge leeftijd het verschil tussen dik en dun al maken.

Kleuters vinden dunne mensen mooier dan dikke mensen, zo bleek. Aan het onderzoek deden 160 kinderen en adolescenten mee. De onderzoekers lieten de proefpersonen foto's van steeds dezelfde vrouw zien. De ene keer was ze met de computer dikker gemaakt, de andere keer dunner. Het gezicht van de vrouw was niet te zien.

Zelfs de jongste kinderen die aan het onderzoek meededen, sommigen nog maar vier jaar, gaven aan de dunne versie van de vrouw mooier te vinden dan de dikke versie. De onderzoekers hadden niet verwacht dat kleuters het onderscheid al net zo sterk maakten als jong volwassenen. Uit eerder onderzoek was namelijk al gebleken dat de media veel invloed hebben op het wat mensen mooi en niet mooi vinden.

Het baart de onderzoekers dan ook zorgen dat de kleuters al op zo'n jonge leeftijd dunne mensen mooier vinden. Dat zou kunnen leiden tot een negatief zelfbeeld, pesterijen of zelfs eetstoornissen.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020