Excite

Knoflook zonder vieze adem

Langzaamaan wordt zwarte knoflook steeds populairder. In Engeland is deze bijzondere knoflooksoort sinds kort verkrijgbaar. Bij deze zwarte knoflook heb je geen last van een vieze adem. De zwarte knoflook is al jaren bekend in Aziatische landen zoals bijvoorbeeld Japan. Volgens de Thaise legendes maakt de knoflook je onsterfelijk. De 'Black Garlic' is een 100% natuurlijk product zonder conserveringsmiddelen. Ook is de zwarte variant veel gezonder dan de witte knoflook, omdat er veel meer antioxidanten in zitten. Ook bevat de zwarte knoflook stoffen die kanker kan voorkomen.

De zwarte kleur ontstaat door de knoflook een maand lang wordt gefermenteerd in warme temperaturen. De kleur en de zachte smaak ontstaan hierdoor. De knoflook heeft dan iets weg van soja en kan goed rauw worden gegeten.

Een andere manier om knoflook te eten zonder vieze adem, is om gerookte knoflook te kopen. Het roken van knoflook doet weinig met de smaak, maar doet wel wat aan de aroma. Gerookte knoflook kan op internet worden besteld, maar ook in verschillende winkels worden gekocht. Er wordt ook beweerd dat de groene kern van knoflook te maken heeft met de geur. Dit is echter nooit bewezen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021