Excite

Koffie maakt vrouwen minder vruchtbaar

Veel koffie drinken maakt de kans op een succesvolle zwangerschap een stuk kleiner. Hoewel dat al eerder bekend was, is nu ook duidelijk waarom dat zo is. Het heeft te maken met de eitjes die van de eileiders naar de baarmoeder verplaatst moeten worden. Deze eitjes worden verplaatst door soort ‘haartjes’.

Uit een onderzoek dat werd uitgevoerd op muizen, blijkt dat cafeïne ervoor zorgt dat cellen die verantwoordelijk zijn voor het regelen van samentrekkingen van spieren stoppen met werken. Hierdoor kunnen de eitjes niet uit de eileider komen en kunnen ze dus ook niet naar de baarmoeder vervoerd worden.

De resultaten uit dit onderzoek laten zien hoe belangrijk het is dat vrouwen die graag zwanger willen worden, niet te veel cafeïne binnen krijgen. Daarnaast kan het gebruikt worden om een behandelingsmethode op te stellen, om eileiderontstekingen en soa’s te behandelen en om nog beter te begrijpen waar een buitenbaarmoederlijk zwangerschap nu echt ontstaat.

Voor mannen is het drinken van veel koffie weer wel heel verstandig. Het drinken van meer dan zes kopjes koffie per dag kan bij hen namelijk de kans op prostaatkanker verkleinen. Ook zorgt het drinken van veel koffie er vaker voor dat de prostaatkanker niet dodelijk is. Er wordt ook al een positief effect waargenomen bij mannen die ongeveer drie kopjes koffie per dag drinken.

Afbeelding: Flickr account marfis75

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021