Excite

Kookboeken: kies bewust!

Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen, kan het handig zijn om tenminste een kookboek aan te schaffen. Als je echter de smaak van het koken te pakken hebt, is de kans groot dat je er nog veel meer koopt. Ga hier echter bewust mee om, want er zijn tegenwoordig zoveel kookboeken, dat je je keuken vol kunt zetten. En hoewel dat je natuurlijk wel veel meer keuze geeft, is het echt niet nodig.

Het belangrijkste kookboek dat je sowieso bij de hand moet houden, is een basiskookboek. Hierin lees je eigenlijk hoe je elk basisgerecht klaar maakt. Van het maken van sauzen tot het maken van soepen en het bereiden van vlees tot het koken van de lekkerste groenten. Zo’n kookboek geeft je de kennis die veel van onze moeders al via hun moeders doorkregen. Tegenwoordig worden kookkunsten echter veel minder doorgegeven en dan is het prettig als je daar een kookboek voor hebt.

Daarnaast zou het handig zijn als je in of bij je keuken toegang tot internet hebt. Daar vind je namelijk miljoenen recepten, compleet met foto’s en uitleg. Ideaal, want dat kost je bijna geen ruimte, terwijl het je wel onbeperkte toegang oplevert tot de keukens van miljoenen koks. Toegegeven; het is soms wel even zoeken, maar dat is met een kookboek niet minder. Bovendien kun je kookboeken tijdens het koken vies maken of beschadigen, terwijl je een recept van internet gewoon even overschrijft of uitprint op een kladblaadje.

Afbeelding: Flickr account Lori L. Stalteri

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021