Excite

Koop geen Tamiflu via internet tegen de Mexicaanse griep

Sinds de Mexicaanse griep is uitgebroken zijn er veel verschillende websites die het middel Tamiflu aanbieden. De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter Bevordering der Pharmacie (KNMP) waarschuwt voor het gevaar van deze internetmedicijnen. De KNMP adviseert dan ook dat mensen de medicijnen niet via het internet te bestellen.

De waarschuwingen zijn er niet voor niets. Het komt steeds vaker voor dat er via het internet neppillen worden verkocht. Vaak hebben deze medicijnen geen bijsluiter of komen ze uit het buitenland en zijn in Nederland dan vaak verboden. De kans dat dit soort medicatie slecht is voor de gezondheid is aanwezig. Ook rekenen websites vaak erg hoge prijzen voor dit soort medicijnen. Er wordt dan ook geadviseerd om Tamiflu niet via internet te kopen.

In Nederland kun je Tamiflu alleen krijgen via recept. Ook mag Tamiflu alleen worden voorgeschreven door artsen die de patiënt kennen en die weten van het overige medicijngebruik van de patiënt. De regering heeft tevens voldoende voorraad van antivirale middelen, die gebruikt kunnen worden als het virus uitbreid. Het is dus zeker niet nodig om uit voorzorg de medicatie in huis te nemen. Ook wordt het afgeraden om de medicatie als preventie te slikken.

Er zijn inmiddels 9830 gevallen van Mexicaanse griep geregistreerd. Tot dusver zijn er 79 mensen aan de ziekte bezweken.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021