Excite

Koukleumen leven langer!

Koukleumen hebben een zwaar leven. Altijd koude voeten, met geen mogelijkheid warm te krijgen in de winter. Maar nu is er goed nieuws! Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat de lichaamstemperatuur en levensverwachting van een persoon met elkaar samen hangen. Hoe kouder je bent, hoe langer je leeft.

De wetenschappers die het onderzoek uitvoerden zien een verband tussen de hormoonhuishouding en een lang leven. Veranderingen in iemands hormoonspiegel, om energie en warmte te besparen, vertraagt de stofwisseling. Maar behalve dat je het dan koud krijgt, zou het je leven ook verlengen.

Aanzienlijk zelfs. De theorie is getest op muizen en daaruit bleek dat de beestjes vijftig procent langer leefden wanneer ze dertig procent minder calorieën aan eten kregen. Wetenschappers zien al langer een verband tussen weinig eten en een langer leven, maar zijn er nog niet achter hoe dat komt.

Als het uiteindelijk lukt om vast te stellen hoe het komt dat weinig eten en de daaropvolgende lagere lichaamstemperatuur het leven verlengt, zou dat weleens de bron van de eeuwige jeugd kunnen zijn. Het doel is namelijk om een pil te maken die een lage calorie inname nabootst, terwijl je kunt blijven eten wat je wil. Zonder op apegapen te liggen, kun je dan toch een lage temperatuur bewerkstelligen en wellicht een paar maanden of jaren langer leven.

Afbeelding: Flickr, gebruiker stuartpilbrow

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021