Excite

Is kraanwater gezond?

Voor een flesje bronwater uit de supermarkt betaal je al gauw een euro. Voor datzelfde geld tap je bijna 1000 liter uit de kraan. Dat is dus een flink prijsverschil waar je een hoop voor terug kan verwachten. Maar toch blijk je voornamelijk voor de smaak en het gemak te betalen, want een flesje bronwater of een glas kraanwater zijn allebei gezond!

Is bronwater gezonder?

Als je naar het prijsverschil kijkt, dan kan het bijna niet anders of er is wel iets heel speciaals aan bronwater. En toch worden er in Nederland strengere eisen gesteld aan het water uit de kraan dan wat er in de supermarkten staat! Er mag zich bijvoorbeeld een hogere concentratie zware metalen in bronwater bevinden dan in kraanwater. Kraanwater wordt daarom voordat het bij jou uit de leidingen stroomt, eerst zeer zorgvuldig gezuiverd. Het meeste bronwater gaat daarentegen zo van de bron de fles in. Mocht je nog leidingen in je huis hebben lopen die gemaakt zijn van lood, dan is het wel zaak deze te vervangen. Het gevaar bestaat namelijk dat er looddeeltjes in het water geraken wat niet bepaald bevorderlijk is voor je gezondheid.

Denk aan het milieu!

Kraanwater heeft overigens nog een belangrijk voordeel ten opzichte van bronwater: het ontziet het milieu veel meer, want het hoeft immers niet in een plastic of glazen fles te worden verpakt. Hierdoor is bronwater maar liefst 20 tot 50 keer milieu belastender dan kraanwater, zo bleek uit een proefschrift van een hoogleraar aan de Technische Universiteit Delft. Als je bronwater dus drinkt uit overtuiging dat het gezonder is, dan kun je er dus beter mee stoppen. Zeker als je het milieu een warm hart toedraagt, doe je er beter aan om 's ochtends gewoon een flesje te vullen uit de kraan!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020