Excite

Kug: waterkoker en mok

Nooit meer koude koffie of thee dankzij de uitvinding van twee Britse jongens, Ben Millet en Alan Harrison. De studenten, respectievelijk 21 en 22 jaar oud, bedachten de Kug, een soort reismok met een verwarmingselement dat in slechts anderhalve minuut water kan laten koken.

De Kug is erg praktisch: lichtgewicht en draagbaar en bovendien nog erg kleurrijk ook. Je kunt de Kug zowel thuis als onderweg gebruiken. De combinatie tussen een waterkoker en een mok werd ontworpen in het kader van een schoolproject. De opdracht was iets ontwerpen dat het leven voor mensen met artritis makkelijker zou maken. Verder waren er geen beperkingen voor wat betreft type uitvinding of ontwerp.

Door met mensen met artritis te praten, kwamen ze er achter dat het voor veel vrouwen met artritis helemaal niet zo makkelijk was om een kopje thee in te schenken. De ketel was vaak te zwaar en een ongelukje was zo gemaakt. Het balletje is toen gaan rollen en de twee besloten iets te ontwerpen dat geschikt was voor het hele proces van thee zetten. Van zakje tot de uiteindelijke thee. Dit idee bleek uiteindelijk het beste en werd in de praktijk uitgevoerd.

De Kug bestaat eigenlijk uit twee delen: de binnenste beker en de buitenste beker met het verwarmingselement. Die laatste wordt gebruikt om – via een eenvoudig draaisysteem – de binnenste beker te verwarmen. Omdat alleen de benodigde hoeveelheid water verwarmd wordt, is de Kug ook nog eens heel efficiënt in gebruik.

Afbeelding: Vimeo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021