Excite

Laat opblijven maakt dik

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die lang opblijven veel meer kans hebben om dikker te worden. Dit komt omdat mensen die lang opblijven ’s avonds nog vaak flink gaan snacken. Gemiddeld eet iemand die laat opblijft zo’n 248 calorieën per nacht extra. Dit kan dus al snel oplopen en een vetlaag veroorzaken.

Het onderzoek is gehouden onder 51 mensen. De helft ervan had een normaal slaapritme en de andere helft ging niet voor 3 uur 's nachts slapen en stond ook weer heel laat op. De resultaten waren verbluffend en verklaren een hoop over overgewicht.

t.

Uit het onderzoek is niet alleen gebleken dat niet alleen uitmaakt wat iemand ook, maar ook op welk tijdstip er gegeten wordt. Dat heeft te maken met de innerlijke klok in ons lichaam. Ons lichaam verbrandt minder calorieën wanneer het eigenlijk moet slapen en je aan het eten bent. Wanneer je dus ’s avonds laat eet, dan zal dit zeker effect hebben op je lichaam. De spijsvertering werkt dan immers minder hard.

Dit geldt overigens ook voor mensen die in de nachtdienst werken. Ook zij hebben een grotere kans op overgewicht, omdat ze in de nacht eten en werken. Dit zie je vooral bij mensen met wisselende ploegen. Het lichaam weet niet goed wat het hiermee aan moet en slaat het vet vervolgens op.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020