Excite

Lachen is echt gezond

Onderzoekers hebben bewijs gevonden voor het gegeven dat lachen echt goed voor je is. Je doet er dan ook goed aan om regelmatig te lachen, ook als er even helemaal niets te lachen is.

Tijdens een vijfjarig onderzoek zijn wetenschappers er achter gekomen dat lachen ervoor zorgt dat je bloed sneller door je lichaam stroomt. Dit maakt weer dat je sneller van het een en ander kunt genezen. Kijk, dan heb je tenminste iets om om te lachen!

De onderzoekers hebben zich niet alleen gericht op de resultaten van lachen, maar ook op die van dure behandelmethoden, zoals ultrasoundtherapie. Dit blijkt echter bijna geen effect te hebben. In plaats van deze methode kan er beter gekozen worden voor verzorging door zusters of broeders of andere vormen van menselijk contact; dan is de kans op lachen – bijvoorbeeld om grapjes – namelijk een stuk groter.

Uit eerdere onderzoeken bleek ook al dat lachen goed voor het hart was. Ook dit heeft onder meer te maken met de versnelde bloedstroom waar het lachen voor zorgt. Net als met bewegen is er inmiddels ook een richtlijn opgesteld voor voldoende lachen: met dertig minuten per dag kun je je stressniveau aanzienlijk verlagen en zul je een stuk gezonder worden. Maar let op: het moet wel een beetje gemeend lachen zijn!

Afbeelding: Flickr, gebruiker mboperator

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020