Excite

Lange ringvingers doen het goed bij de vrouwen

Mannen, kijk eens goed naar jullie handen. Is je ringvinger langer dan je wijsvinger? Grote kans dat je het dan goed doet bij de vrouwen. Als je wijsvinger boven je ringvinger uitsteekt, heb je het minder getroffen. Uit onderzoek blijkt dat de vorm van iemands hand veel kan zeggen over de aantrekkelijkheid van die persoon.

Wetenschappers uit Frankrijk, Engeland en Zwitserland vergeleken de handen van 49 jonge mannen met elkaar en maten daarbij de lengtes van ring- en wijsvinger. Verder werden er opnames van de stemmen van de proefpersonen gemaakt en namen de onderzoekers een geurmonster af. Vervolgens werd een aantal vrouwen foto's van de mannen voorgelegd en mochten de dames beoordelingen geven.

Daaruit bleek dat mannen met langere ringvingers dan wijsvingers de goedkeuring van de andere sekse vaker weg konden dragen dan heren bij wie dit niet het geval was. Zowel voor het aangaan van een lange relaties als een gezellig avontuurtje werden de ringvinger-mannen als betere partijen gezien. Maar voordat de heren met lange ringvingers arrogant worden; er was weinig tot geen verschil in de beoordeling van stemmen en lichaamsgeur. Ringvinger en wijsvinger-mannen scoorden even hoog op hun sexy stem of mannelijke geur.

Waarschijnlijk heeft het verschil tussen de beide groepen mannen te maken met de hoeveelheid testosteron waaraan ze zijn blootgesteld toen ze nog in de baarmoeder zaten. Dat heeft namelijk effect op de structuur van het gezicht, maar ook op die van de handen. De onderzoekers geven aan dat mannen met langere ringvingers niet alleen maar voordelen hebben. De kans dat ze in de gevangenis terecht komen, of zelfs vermoord worden, is ook een stuk groter bij deze groep. Dat kan je dus allemaal zien aan iemands vingers. Zouden die handlezers dan toch niet zo gek zijn als ze eruit zien?

Afbeelding: Flickr, gebruiker mnsc

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021