Excite

Langer leven dankzij anti-ageing pil

Dat sprookjes soms wél werkelijkheid worden, is gebleken nu wetenschappers ontdekt hebben dat een speciaal stofje uit de grond van Paaseiland ervoor kan zorgen dat je langer leeft.

Het mysterieuze stofje is verwerkt in een speciale anti-ageing pil die eerst getest is op dieren. De resultaten van deze tests waren erg goed: de levensverwachting werd met maar liefst 38% verhoogd bij gebruik van de pil.

De pil, Rapamycin, wordt op dit moment ook al gebruikt om het immuunsysteem van patiënten voor orgaantransplantaties te onderdrukken. Daarnaast wordt er getest of de pil ook iets kan betekenen in de strijd tegen kanker. Dat deze pil nu ook mogelijk het leven verlengt, betekent een enorme doorbraak in de medische wetenschap.

Ook op sociaal niveau kan deze ontdekking grote gevolgen hebben: als het verouderingsproces dankzij de pillen later inzet, dan kunnen mensen langer genieten van hun gezondheid, ook als ze al wat ouder zijn.

Voorlopig zul je deze pil echter nog niet in de winkel kunnen kopen. In de huidige vorm is Rapamycin namelijk te gevaarlijk voor gewoon gebruik. Omdat de pil het immuunsysteem kan onderdrukken, loop je meer risico om ziek te worden. Daarom zijn onderzoekers nu op zoek naar een manier om het middel zo te maken, dat het wél beschikt over levensverlengende kwaliteiten, zonder het immuunsysteem te beschadigen. Nu brengt deze ontdekking een lang en gelukkig leven in ieder geval al veel dichterbij!

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021