Excite

Langer leven dankzij gezond eten

Als je lang en gezond wilt leven, dan zijn er tien dingen die écht op je menu moeten staan. Tenminste, als we Stefan Aschan, een ‘jongheidscoach’ moeten geloven. Aschan onderzocht welke ingrediënten ervoor zorgen dat je gezonder wordt, meer energie krijgt, afvalt en ook nog eens langer leeft.

Met stip op nummer één staat water. Dat is hét middel om je lichaam in goede conditie te houden en ervoor te zorgen dat afvalstoffen snel worden afgevoerd. Ook eieren zijn erg goed voor je, omdat ze veel proteïnen bevatten. Wie last heeft van een hoge cholesterol kan beter wel eerst de huisarts inschakelen, voor zich te buiten te gaan aan eieren. Sardientjes en lijnzaad blijken ook heel goed voor je te zijn; ze bieden je gezonde vetten en vezels.

Voor de avondmaaltijd kun je het beste olijfolie gebruiken en groenten als broccoli, bloemkool en kool. Die zitten vol antioxidanten. Dit geldt ook voor bessen, lekker voor in een toetje. Voor een beetje pit kies je voor citroenen en pepers. Die bevatten veel vitamines en antioxidanten. Ze versterken je bloedvaten en kunnen zelfs de kans op kanker verkleinen. Bij pepers moet je wel goed uitkijken welke pepers je eet: ze worden nogal vaak bespoten. Kies daarom alleen voor biologische pepers en was die altijd heel erg goed!

Afbeelding: Flickr account A Askew

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021