Excite

Laser ontharing: weg van je ongewenste haar

Laser ontharing

Een laser is licht met een bepaalde golflengte. Afhankelijk van de golflengte kun je het gebruiken tegen bijvoorbeeld spataderen, littekens of ongewenst haar. Om de haren definitief te laten verwijderen zul je meerdere keren de laserbehandeling moeten doorstaan. Dit komt omdat de laserbehandeling alleen effect heeft op haren die nog in het haarzakje zitten en niet op de 'volwassen' haren.

Kosten van een behandeling

Hoe duur een laser ontharing is, is per behandelaar en plek die je wilt ontharen verschillend. Doorgaans kun je rekenen op 50 tot 130 euro voor de oksels, 95 tot 195 voor de bikinilijn en onderbenen 175 tot 355 euro. Deze kosten zijn dus per behandeling en vaak moet je meerdere keren terugkomen. Je betaalt dus iedere keer zo'n bedrag. Eventueel kan het ook worden vergoed door je zorgverzekeraar. Deze vergoedt bij vrouwen bijvoorbeeld een laserbehandeling in het gezicht, wanneer daar erg veel haargroei is.

Welke praktijkruimte?

In Nederland zijn er niet echt regels voor een laserbehandeling. Dit betekent dat iedereen een apparaat kan aanschaffen en een praktijk beginnen. Let dus vooral goed op wanneer je een praktijk bezoekt. Neem niet meteen een behandeling, maar kijk of alles wel in orde is. Stelt de behandelaar wel genoeg vragen over bijvoorbeeld je medische achtergrond? Ook moeten zowel de behandelaar als jij een bril dragen tijdens de behandeling. Gaat het niet goed tijdens de behandeling? Dan is een nazorg verplicht. Vraag dus eerst na hoe dit soort dingen zijn geregeld voordat je werkelijk een laserbehandeling ondergaat. Dit voorkomt latere problemen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021