Excite

Het laseren van een tattoo: hoe en waar?

Sommigen gruwen er van, anderen vinden het kunst. We hebben het natuurlijk over tatoeages. Het kan echter voorkomen dat je een tattoo hebt laten zetten die je bij nader inzien liever kwijt dan rijk bent. Hoewel je een tattoo moeilijk van je huid kunt wassen, is er wel wat aan te doen. Maar hoe gaat dat in zijn werk, het laseren van een tattoo? En waar laat je het doen?

Hoe werkt een laserbehandeling?

Een tattoo wordt gezet door met een naald inktdruppeltjes in de huid achter te laten. Aangezien de inkt onder de huidoppervlak zit, is deze er moeilijk weer weg te krijgen. Vroege methoden, zoals schuren of zelfs branden lieten littekens achter, die met de opkomt van lasertechnologie gelukkig verleden tijd zijn. Met behulp van een laserstraal wordt de inkt namelijk afgebroken, zonder dat de omliggende huidcellen worden aangetast. De kleine inktdeeltjes die na een laserbehandeling achterblijven worden door het lichaam zelf afgevoerd. Er zijn meerdere behandelingen nodig voordat een tattoo verdwenen is, een proces dat vaak enkele weken in beslag neemt.

Waar kan ik mijn tattoo laten laseren?

In Nederland zijn er diverse klinieken die gespecialiseerd zijn in het verwijderen van tatoeages door middel van een laserbehandeling. Een van deze klinieken is Aesthetic Clinics in Veldhoven, die ook andere cosmetische behandelingen uitvoert. Natuurlijk is het verwijderen van een tattoo niet gratis. Heb je bijvoorbeeld een tatoeage die in totaal 11 tot 20 vierkante centimeter beslaat, dan rekent Aesthetic Clinics ongeveer 95 euro per behandeling. Uiteraard kunnen ze je van tevoren vertellen hoeveel behandelingen je nodig zult hebben voor het gewenste resultaat.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020