Excite

Lekker bruin dankzij groenten en fruit

Wie lekker bruin wil worden en het risico op verschrikkelijke huidziekten zoveel mogelijk wil beperken, hoeft zich niet meer met factor 50 in te smeren, of dagenlang in de zon te liggen: uit onderzoek blijkt namelijk dat er een veel gezondere manier is om een prachtig goudbruin tintje op te doen.

Britse wetenschappers ontdekten dat het eten van bepaalde soorten groenten en fruit een positieve invloed zou hebben op onze huidskleur. Het zou met name gaan om spinazie, wortelen en abrikozen. Ook grapefruits, meloen, hete pepers en veel andere oranje en groene groenten en fruit zouden goede opties zijn. Die producten bevatten namelijk carotenoïden. Hier zitten maar liefst 600 pigmenten in om je huid te laten verkleuren.

Wie vijf dagen in de week voor dit soort producten kiest, zou binnen een maand al resultaten moeten zien. Dit lijkt misschien moeilijker en veel langer te duren dan de ‘gewone’ methode, maar uit het onderzoek blijkt ook dat je bruine kleur op deze manier veel mooier wordt. Van de mensen werden namelijk ook foto’s gemaakt, die weer door andere vrijwilligers beoordeeld moesten worden. Die vrijwilligers vonden in de meeste gevallen de ‘gezonde’ bruine kleur ook het meest aantrekkelijk. Wat dat betreft lijkt er dus een belangrijke kern van waarheid te zitten in het gezegde dat je bent wat je eet!

Afbeelding: Flickr account dobrych

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021