Excite

Lekker: een fruit traktatie van rode appels

Kinderen en fruit: het ene kind houdt ervan, het andere kind vindt fruit maar niets. Tegenwoordig wordt er op school bij trakteren vooral een lekkere fruit traktatie uitgedeeld. En wat is dan leuker om een lieveheersbeestje te maken van rode appels?

Fruit is natuurlijk wel ontzettend gezond en eigenlijk ook best lekker. Vooral wanneer je er zo'n gaaf lieveheersbeestje van kan maken. Bovendien kun je het samen met je kind doen, dus ze kunnen niet alleen het eindresultaat opeten, maar ook meehelpen met het maken van het lieveheersbeestje.

Benodigdheden

2 rode appels

4 el sultanas (of grote rozijntjes)

1 el pindakaas

8 dunne zoute stokjes

Mes

Bord

Bereidingswijze

1. Snij de appels door de helft door van boven naar beneden te gaan. Verwijder de klokhuizen met een mes of wanneer die binnen handbereik is: met een appelboor.

Wanneer je met een appelboor werkt, haal je eerst het klokhuis eruit en dan snij je de appel doormidden. Leg beide helften met de platte kant naar beneden op een klein bord. Dit wordt het rode schild van het lieveheersbeestje.

2. Smeer naar eigen inzicht wat pindakaas op de rode bolle kant om zo de 'stippen' van het diertje te maken. Dit doe je met de rozijntjes of sultana's. De hele bovenkant insmeren is niet nodig, op een paar plekken is genoeg.

3. De voelsprieten maak je door een stukje van de zoute stokjes in de appel te duwen en het andere stukje in het rozijntje of de sultana. Maak hier twee van en zorg dat ze een beetje aan de rand van de appel zitten en niet in het midden.

Eet smakelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021