Excite

Lekker slank dankzij dagelijks glas wijn

Als je lekker slank wilt blijven, dan hoef je de alcohol niet te laten staan. Sterker nog, een glas of twee per dag is juist goed voor je gewicht! Beter dan alleen water of frisdrank, zo blijkt nu uit onderzoek. Met name rode wijn zou dit effect hebben.

Voor het onderzoek werden bijna 20.000 vrouwen voor een langere periode gevolgd. De vrouwen waren allemaal ouder dan 39 jaar en werden ondervraagd over hun drinkgewoonten. Daarnaast werd het gewicht van alle vrouwen 13 jaar lang bijgehouden.

Alle vrouwen werden tijdens deze periode dikker, maar de vrouwen die dagelijks met mate alcohol dronken, kwamen het minst aan. Overigens is het dan wel afhankelijk van het type alcohol dat je drinkt. Met name sterke drank en bier zijn niet zo goed voor de lijn, maar rode wijn heeft wel een positief effect.

De resultaten van dit onderzoek geven een mogelijke verklaring voor het feit dat Italiaanse en Franse vrouwen zo slank zijn, terwijl ze wel bij iedere maaltijd een glas wijn drinken. De onderzoekers denken dat het zo kan zijn dat de lever van drinkers van een dagelijks glas wijn de alcohol op een andere manier afbreekt, die resulteert in warmte en niet in vet.

De slanke lijn is niet de enige reden om vooral toch dagelijks een glas wijn te drinken: ook zou het beter zijn voor je hersenen, kan het zorgen voor een gezond cholesterolgehalte en zou het zelfs je leven met vier jaar kunnen verlengen.

Afbeelding: Flickr account hlkljgk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021