Excite

Lekkere en originele barbecue recepten

Als de zon schijnt wordt er in de zomer vaak buiten gebarbecued. Om niet elke keer hetzelfde op tafel te zetten, vind je in dit artikel lekkere en originele barbecue recepten die je gemakkelijk zelf kunt bereiden.

Adobo kippenpoten

Ingrediënten

  • 400 gram kippenpoten
  • 1 teentje knoflook
  • 330 ml ketjap
  • 330 ml water
  • 170 ml azijn
  • 3 el honing
  • 3 laurierblaadjes
  • peper

Bereidingswijze

Voeg in een pan de ketjap, knoflook, water, azijn, honing, peper en laurierblad toe. Breng dit aan de kook en voeg vervolgens de kippenpoten toe. Dek de pan af en laat dit geheel op laag vuur een half uur sudderen. Verwijder het laurierblad en haal de kippenpoten uit de pan. Laat ze op een stuk keukenrol goed uitlekken. Breng de saus weer enkele minuten aan de kook. Rooster ondertussen de kippenpoten op een voorverwarmde barbecue voor ongeveer 10 à 15 minuten aan alle kanten bruin. Serveer met de resterende marinade.

Gevulde champignons

Ingrediënten

  • 6 grote champignons
  • 100 gram kruidenkaas (Boursin)
  • 3 el geraspte kaas

Bereidingswijze

Borstel de champignons schoon en haal het steeltje met je duim en wijsvinger er voorzichtig uit. Vul de champignonhoedjes met kruidenkaas en strooi er wat geraspte kaas overheen. Verpak elk champignon in aluminiumfolie en leg de pakketjes circa een kwartier op de barbecue gaar worden.

Banaan op de barbecue

Ingrediënten

  • 4 bananen
  • 160 gram bruine basterdsuiker
  • 1 el citroensap
  • 1 tl kaneelpoeder
  • vanille-ijs

Bereidingswijze

Schil de bananen en halveer ze zowel in de lengte als de breedte. Meng in een kommetje de basterdsuiker met de kaneel. Besprenkel de bananen met citroensap en rol ze vervolgens in het suiker/kaneellaagje. Besmeer de barbecuerooster licht in met olie. Rooster de bananen aan alle kanten goudbruin en serveer het direct in een bord met vanille-ijs. Garneer met de resterende mix van suiker en kaneel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017