Excite

Lichaamsbeeld verandert na ontmaagding

Wetenschappers hebben vier jaar lang onderzoek gedaan naar het lichaamsbeeld bij jongeren. Vier jaar lang hielden ze honderd jongeren in de gaten en hebben gekeken hoe zij over hun lichaam dachten. Uit dit onderzoek is gebleken dat het lichaamsbeeld van jongeren na de ontmaagding verandert.

Mannen voelen zich na de ontmaagding erg zelfverzekerd. Ze denken dat ze er goed uit zien. De onderzoekers denken dat het zelfvertrouwen van mannen erg stijgt, nadat ze seks hebben gehad. Bij vrouwen ligt dit anders. De meeste vrouwen voelen zich juist erg onzeker na hun ontmaagding. Ze zijn bang dat ze er niet mooi uitzien. Dit komt waarschijnlijk omdat vrouwen sowieso al gevoeliger zijn als het om hun lichaam gaat.

Dit effect na de ontmaagding is overigens niet van hele lange duur. Vaak verdwijnt het al vrij snel weer en voelen mensen zich weer als voorheen. Vrouwen worden al snel toch weer zekerder over zichzelf en mannen zijn minder optimistisch over hun lichaam.

De resultaten kunnen ook verklaren waarom mannen doorgaans meer seks willen dan vrouwen. Het is goed voor hun zelfvertrouwen. Het is alleen niet geheel duidelijk of dit zelfbeeld iedere keer veranderd wanneer mensen seks hebben, of dat het alleen is wanneer iemand ontmaagd is. De kans is groot dat de onderzoekers de komende tijd nog meer gaan bekijken om te zien wat er met het zelfbeeld van jongeren gebeurd als ze vaker seks hebben.

Afbeelding: Flickr account annacarol

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020