Excite

Looking good: make-up trends 2009-2010

Waar we normaal gesproken tijdens de winter iets rustiger aan doen met de make-up, is dat komend seizoen wel anders. Deze winter is ‘lekker veel’ het motto als het gaat om make-up. En dat geldt zowel voor de kleur als voor de hoeveelheid!

Je mag weer uitpakken met je make-up: heftige oogmake-up, zware lippenstift: het kan allemaal. Doet heftige make-up je aan de jaren ’80 denken? Zie dat dan als iets positiefs: dat is namelijk precies de trend die nu weer is ingezet. Kim Wilde, Alexis uit Dynasty: het zijn allemaal vrouwen waar je een voorbeeld aan kunt nemen. Hierbij de belangrijkste trends op een rijtje:

Rode lippen De tint maakt niet uit, zolang je je lippen maar lekker rood maakt. Donkerrood, wijnrood, intens rood: het mag allemaal. Je lippen mogen dit seizoen extra opvallen en dat doe je natuurlijk met feilloos aangebrachte lippenstift. Als je er zeker van wilt zijn dat je lippenstift lekker lang blijft zitten, dep dan eerst een beetje foundation op je lippen. Hierdoor pakt de lippenstift veel beter.

Regenb-ogen Je ogen krijgen deze winter extra veel aandacht. Smokey eyes zijn nog steeds ontzettend trendy, maar dan alleen als je je ogen invult met allerlei verschillende kleuren. Van paars tot goud; des te meer kleur, des te beter.

Nep mag! En tot slot: wat is over the top make-up zonder nep? Neppe wimpers mogen dit seizoen gewoon weer. Dikke, lange krullers die zorgen voor een zwoele oogopslag. Zorg ervoor dat je ze in je toilettas hebt én dat je weet hoe je ze aan moet brengen!

Afbeelding: Flickr account JuliaArts

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021