Excite

L’Oreal komt met goedkope lijn

L’Oreal komt binnenkort met een goedkope lijn van cosmeticaproducten. Dit doet het bedrijf om zo het hoofd koel te houden tijdens de financiële crisis. Dit maakte de topman Jean-Paul Agon bekend bij een toelichting over de jaarcijfers van het merk.

Op deze manier hoopt L’Oreal dit jaar sneller te groeien dan de markt. Het bedrijf gaf aan geen verwachtingen te hebben voor de resultaten van 2009. Wel werd aangegeven dat de situatie in de eerste helft van het jaar moeilijk zal zijn. Ook moeten er misschien banen verdwijnen, maar concrete aantalen werden niet genoemd. Tevens is het mogelijk dat enkele productfaciliteiten moeten verdwijnen.

Afgelopen maandag maakte L’Oreal bekend dat ze een nettowinst hadden behaald van 1,95 miljard euro. Dit is ruim 26% lager dan het jaar ervoor. Dit was lager dan men vorig jaar had verwacht. Toen dachten ze nog aan een stijging van 4%. De daling heeft duidelijk te maken met de financiële problemen. Consumenten geven op het moment liever geen geld uit aan dure producten en kiezen juist voor de goedkopere merken. Daarom wil L’Oreal gaan kijken hoe er wordt gereageerd op goedkopere cosmeticaproducten. Met een beetje geluk kan L’Oreal de tegenslag van afgelopen jaar goedmaken door de nieuwe goedkope lijn in te voeren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021