Excite

Loterijwinnaars kopen eigen eco-paleisje

Nigel Page en Justine Laycock wonnen twee weken geleden de jackpot van maar liefst 56 miljoen pond en kochten daarmee hun eigen eco-paleisje van maar liefst 4 miljoen pond.

Het huis ligt net wat buiten Barnsley in Gloucestershire en verbruikt slechts 10% van de hoeveelheid energie die door een normaal huishouden verbruikt wordt. Toch wil dat niet zeggen dat Nigel en Justine er een sober leven op na houden. Zo beschikt hun nieuwe droomhuis onder andere over een geluidsdichte bioscoop met 25 stoelen en een binnen-golfslagbad.

Daarnaast is het huis bijna volledig CO2-neutraal. De gebouwen – het huis is een omgebouwd stalencomplex – zijn volledig luchtdicht en zijn voorzien van een zonnepark met twintig zonnepanelen. De energie die hierdoor wordt opgewekt, wordt in stenen onder de grond bewaard. Deze energie wordt vervolgens doorgegeven aan de vloerverwarming in het huis en het zwembad.

Het huis werd na een verbouwing van twee miljoen pond in augustus van vorig jaar op de markt gezet en moest mensen laten zien dat het heel goed mogelijk was om milieuvriendelijk én luxe te leven. Daarnaast is het een erg mooi huis om te zien. Veel van de karakteristieke onderdelen zijn bewaard gebleven en zowel het huis als de mooie tuin passen prima in het landschap.

Overigens zijn Nigel en Justine niet de enigen met een nieuw huis; hun oude huis – dat een waarde had van vierhonderdduizend pond, hebben ze aan hun schoonmaakster gegeven.

Afbeelding: Flickr account crabchick

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021