Excite

Make-uptrends lente en zomer 2011

Voor je het weet is het weer tijd om je winterjas op te ruimen en je zomerse schoentjes uit de kast te halen. Misschien ben je zelfs al bezig om je lente- en zomergarderobe aan te vullen met nieuwe items. Daar hoort natuurlijk de juiste make-up bij!

Erg spannend is het niet, maar de ‘natural look’ blijft populair. De kunst is om je make-up zo aan te brengen dat het lijkt alsof je niets draagt. Een goede, frisse basis is hierbij onmisbaar. Wil je een wat pittiger uitstraling, dan maak je je look af met stoere, jongensachtige wenkbrauwen.

Je natuurlijke make-up verander je ’s avonds snel in een andere trend met gloss. In plaats van op de lippen werd gloss op de catwalk vooral gespot op de ogen, en zelfs over het hele lichaam. Je creëert er in een mum van tijd het nightlife-gevoel van de jaren zeventig mee. Nog een blijvertje: zwoele smokey eyes.

Vrouwen met lef gaan los met felle, sprekende kleuren. Voor deze look breng je een sterk kleuraccent op je ogen of je lippen, en daarbij mag je best een beetje buiten de bekende kaders gaan. Kanariegeel op de lippen, bloedrood op de oogleden: het mag allemaal dit seizoen. Iets lieflijker maar minstens zo hip zijn pasteltintjes als zachtroze, lavendel en pistachegroen.

Met terracotta- brons- en kopertinten geef je je gezicht extra diepte, en krijg je een prachtige zongebruinde gloed. Om ervoor te zorgen dat het er naturel uitziet, kies je voor crèmes in plaats van poeders.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Hamner_Fotos

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021