Excite

Snel en gezond eten? Tips voor makkelijke pasta's zonder recepten!

Heb je weinig tijd voor koken, maar wil je toch gezond en afwisselend eten? Met deze tips flans je in no time een lekkere en gezonde maaltijd in elkaar!

Haast

Na een dag hard werken of van hot naar her vliegen om alles geregeld te krijgen, realiseer je je ineens dat er ook nog gegeten moet worden. Je kunt een pizza bestellen of de frituurpan aanzetten, maar je kunt ook goed voor jezelf zorgen en een snelle, makkelijke én gezonde pasta maken zonder recepten. Als je standaard een paar basisingrediënten in huis hebt, is het een fluitje van een cent.

Pasta

De basis van pasta bestaat uit vier elementen, waar je eindeloos in kunt variëren. Het begint, uiteraard, met de pasta zelf. Pasta’s zijn er in allerlei soorten en maten: van kleine elleboogjes en macaroni tot gevulde pasta zoals ravioli. Je hebt ze gedroogd en vers en met veel of minder ei in het deeg. Voor een snelle pasta is het handiger gedroogde pasta te gebruiken en voor een wat grovere soort te kiezen – dan kan je ook voor een wat grovere saus kiezen.

Vlees en groenten

Zo’n sausje is vrij snel te maken. Bak eventueel wat vlees aan en fruit – terwijl je op een ander vuur de pasta aan de kook brengt – een uitje en een of twee teentjes knoflook. Voeg daaraan een paar handen diepvriesgroenten toe, bijvoorbeeld een Hongaarse mix, een Hollandse mix of een mediterrane mix. Eventueel kun je ze nog even ontdooien in een bak warm water, maar dat hoeft niet per se.

Saus

Na de vlees en de groenten komt de saus. Je kunt gemakkelijk een tomatensaus maken, een kruidenroomsaus of een pestoroomsaus. Als je een tomatensaus wilt maken, voeg dan, zodra de groenten enigszins aangebakken zijn, een blik tomatenblokjes toe en laat het allemaal sudderen tot de pasta op het andere vuur klaar is. Voor een (pesto)roomsaus wacht je tot de groenten gaar zijn. Dan voeg je een paar lepels kruidenroomkaas toe en eventueel een paar lepels pesto, zodat de saus lekker smeuïg wordt.

Finetuning

En als de pasta klaar is en de pastasaus gaar, is het tijd voor de finishing touch. Als je geen vlees had gebruikt, kun je nu wat kaas, vis of nootjes toevoegen, bijvoorbeeld feta, ansjovis of pijnboompitten. Schep er vervolgens twee of drie eetlepels provinciaalse kruidenmix en een paar theelepels zwarte peper bij (wees niet te voorzichtig met de kruiden!), en klaar is je eten!

Heb je weinig tijd voor koken, maar wil je toch gezond en afwisselend eten? Met deze tips flans je in no time een lekkere en gezonde maaltijd in elkaar!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021