Excite

Makkelijker stoppen met roken dankzij nepsigaret

Stoppen met roken is makkelijker als een nepsigaret wordt ingezet. Dit blijkt uit een onderzoek onder 120 mensen. Al deze mensen wilden stoppen met roken en de helft van hen volgde hiervoor een gewoon programma, terwijl de andere helft als extra hulpmiddel een hulpsigaret kreeg.

Voordat het onderzoek begon, werd eerst door middel van een vragenlijst vastgesteld hoe erg verslaafd de proefpersonen waren. Op die manier kon een goede indeling worden gemaakt in de twee groepen.

Na 24 weken werden alle proefpersonen weer verzameld en werd hen de vraag gesteld of het hem gelukt was om te stoppen met roken. Beide groepen telden evenveel stoppers. Toch bleek er een verschil te zijn in de moeite die het had gekost. De mensen die echt heel erg verslaafd waren aan nicotine en het roken echt als een ritueel zagen, hadden veel baat bij de nepsigaret. Zij bleken succesvoller te zijn in het stoppen dan de sterk verslaafde mensen die geen nepsigaret hadden gekregen. Het verschil was aanzienlijk: 66,7 procent versus 19,2 procent.

Volgens het onderzoek zouden de echt verslaafde mensen niet alleen verslaafd zijn aan de sigaret, maar ook aan het hele gedrag eromheen. Het pakken van de sigaret, het opsteken ervan en natuurlijk het inhaleren van de rook. Omdat dit – bijna – allemaal ook kon met de nepsigaret, maakte dit het stoppen met roken eenvoudiger.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021