Excite

Manier van glas vasthouden zegt iets over je persoonlijkheid

Volgens een Brits onderzoek zegt de manier hoe je een drankje vasthoud wat over je persoonlijkheid. Je kunt hierdoor dus goed zien met wat voor een type je te maken hebt. Er werden voor dit onderzoek zo’n 500 mensen bestudeerd die in een café waren. Er werd vooral gelet op de manier hoe ze hun drankje vasthouden. Volgens het onderzoek kun je de mensen verdelen in zo’n acht verschillende groepen.

De flirter houdt haar drankje vaak sierlijk vast en speelt wat met haar vingers door over de rand van het glas te bewegen. Het muurbloempje houdt daarentegen het glas wat beschermend vast. Ook is het drankje een sociale bescherming, waardoor het glas nooit helemaal op zal gaan. Er is altijd een laagje dat dient als redmiddel uit een moeilijke situatie. De ijskoningin houdt haar glas voor het lichaam, om zo duidelijk te maken dat ze niet geïnteresseerd is. De roddelaar maakt gebaren met het glas om het gemaakte punt duidelijker te maken. De pleziermaker drinkt meestal uit de fles en houdt deze losjes vast. Ook drinkt hij maar kleine slokken, om altijd aan een gesprek deel te kunnen nemen. De playboy raakt met regelmaat zijn glas of fles aan. En de stoere man drinkt bier of cola uit het flesje, stoere vrouwen drinken meestal witte wijn en maken grote gebaren met het glas om dingen duidelijk te maken. De agressieveling pakt het glas stevig vast en maakt er vaak wilde, agressieve gebaren mee.

Door de lichaamstaal van iemand anders over te nemen kun je sneller sympathie opwekken. Het is dan ook goed om op te letten hoe iemand zijn glas vasthoud.

afbeelding: flickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021