Excite

Mannen doen te weinig in huis...

...maar hebben het niet door. De meeste mannen blijken hun eigen aandeel in het huishouden nogal te overschatten. Het VN-departement voor Economische en Sociale Zaken wil daar verandering in brengen door mannen met een nieuw beleid aan te moedigen meer tijd door te brengen met hun familie.

De onderzoekers menen dat mannen een heel erg positieve invloed kunnen hebben op hun familie. Families waarbij mannen een belangrijke rol hebben in het gezin, zijn over het algemeen stabieler en vaker meer succesvol.

Het belangrijkste probleem is dat men over het algemeen nog vindt dat vrouwen vooral verantwoordelijk zijn voor de huishoudelijke taken. Veel mensen vinden bovendien dat vrouwen ook nog een deeltijdbaan moeten hebben. Vreemd genoeg zijn vrouwen steeds meer een bijdrage gaan leveren aan de economie, maar wordt dit nog niet zo gezien. Aan de andere kant blijven mannen negatief staan tegenover activiteiten in het huishouden.

Volgens onderzoekers moet er een gedragsverandering komen, maar die komt maar traag op gang. Het beste is om mannen ook bij dit project te betrekken, zodat ze mee gaan in de verandering. Op die manier kunnen ze ervaren dat gelijkheid nodig is en dat het helemaal niet erg is om traditionele ‘vrouwentaken’ uit te voeren.

Afbeelding: Flickr account PinkStock Photos!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021