Excite

Mannen sneller en vaker verliefd dan vrouwen

Hoewel mannen en vrouwen op alle vlakken in de samenleving gelijkwaardig (horen te) zijn, zijn er gelukkig toch nog verschillen tussen de seksen. Zo weten mannen veel eerder of een vrouw geschikt voor hen is dan andersom. Waar het mannen maar één date kost om daar achter te komen, hebben vrouwen er maar liefst zes nodig.

Dat meldt de Britse krant The Daily Telegraph. Uit onderzoek kwam naar voor dat maar liefst een kwart van de mannen gelooft in liefde op het eerste gezicht. Die mannen hebben maar een paar seconden nodig om te bepalen of ze met die ene ware aan het praten zijn.

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt verder dat mannen niet alleen een stuk sneller, maar ook nog eens een stuk vaker verliefd worden dan vrouwen. De mannen zijn in hun leven gemiddeld drie keer verliefd, terwijl dat getal bij de vrouwen op slechts één blijft steken. Tragisch, want daardoor zijn mannen vaak verliefd op iemand die dat niet op hen is.

Ook zouden mannen eerder ‘ik hou van je’ zeggen dan hun vrouwelijke tegenhangers. Wel zijn zowel mannen als vrouwen het eens dat de eerste keer liefdesverdriet het ergste is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021