Excite

Mannen vinden rommel en roze sfeerloos

Een rommelig interieur, zeker als daar ook nog eens flink wat roze in te vinden is, wordt door de meeste mannen als sfeerloos gezien. Dit blijkt uit een onderzoek onder 522 mannen en vrouwen tussen de 18 en 65 jaar.

Rommel in huis

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Ariadne at Home. Het woonblad bestond namelijk tien jaar en wilde dat op die manier vieren. 24 procent van de vrouwen blijkt rommel ongezellig te vinden, maar bij de mannen is dat aandeel maar liefst 35 procent. Vrouwen blijken prima over rommel heen te kunnen kijken, als het huis persoonlijk is. Slechts 14 procent van de mannen is het eens met die mening.

Sfeermakers en sfeerdoders

Ook roze blijkt voor de meeste mannen een sfeerdoder te zijn. Een op de drie mannen heeft echt een ontzettende hekel aan die kleur. Kaarsen worden zowel door mannen als vrouwen op prijs gesteld en warme kleuren en bloemen gaan er ook goed in.

Sfeer maken in huis

Opvallend is dat de mannen, ondanks hun uitgesproken smaak, zelden betrokken zijn bij het creëren van sfeer. 86 procent van de vrouwen is hier namelijk echt bewust mee bezig. Wel heeft het samenwonen invloed; een derde van de respondenten denkt dat het huis er heel anders uit zou zien, als ze alleen zouden wonen. Overigens is het niet zo dat vrouwen hun zin altijd doordrijven: 55 procent van de mannen en vrouwen geeft aan samen beslissingen te nemen als het gaat om de inrichting. Wel gaat dat niet altijd zonder slag of stoot: 41 procent zegt er wel eens ruzie over te hebben.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020