Excite

Mannen zijn beter in diëten dan vrouwen

Sorry dames, maar deze moeten we echt aan de heren geven. Uit een studie van Slimming World is gebleken dat mannen een dieet langer vol houden en daarbij ook meer gewicht verliezen dan vrouwen. Niet alleen raken ze absoluut meer kilo's kwijt, ook berekend naar vetpercentage komen de mannen beter uit de bus.

Een belangrijke factor bij het dieet-succes van de heren is dat ze hun voedingsprogramma als iets eenmaligs zien. Vrouwen zijn constant bezig met diëten en letten meer op wat ze eten. Dat gaat ten koste van de motivatie. 'Het zal toch wel weer niet lukken' is een veel gehoorde uitspraak onder lijnende vrouwen. Mannen hebben een positievere insteek.

Ook de hormoonhuishouding is van invloed. Het vrouwelijke hormoon oestrogeen moedigt de opslag van vet aan terwijl mannen meer spieren moeten hebben, en dus sneller calorieën verbranden. Volgens onderzoeker Philip McTernan neigen vrouwen bovendien 'naar de peervorm, met vet rond de heupen. Mannen slaan dit op rond de buik, waar overtollig vet makkelijk verdwijnt.'

Wees dus niet teleurgesteld dames; mannen beginnen nou eenmaal met wat voordeeltjes. Dat is van oudsher al zo en komt voort uit evolutie. Vrouwen hebben gemiddeld 20 tot 30 procent vet waar mannen het maar met 9 tot 18 procent moeten doen. Mannen zijn altijd jagers geweest, terwijl vrouwen altijd de mogelijkheid moesten hebben zichzelf en eventueel een ongeboren kind in leven te houden. Vandaar die vetreserves.

Afbeelding: Flickr, gebruiker megan.chromik

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021