Excite

Mannen zoeken troost in roze herenslip

De afgelopen maanden is de verkoop van roze herenslips in Groot-Brittannië flink gestegen. Er wordt vermoed dat mannen graag kleurrijk ondergoed kopen om zichzelf op te vrolijken nu de kredietcrisis aan de gang is. Dit is uit onderzoek gebleken dat een ondergoedmerk onlangs heeft gedaan.

De Britse Onderbroekenfabrikant Jockey zegt dat er in de afgelopen zes maanden een flinke stijging is geweest in de verkoop van de slips in felle kleuren. De stijging was ruim 60% vergeleken met het jaar daarvoor. Vooral de kleur babyroze is vreselijk populair. Ook andere felle kleuren zoals babyblauw, oranje en lichtgroen doen het erg goed in de verkoop. 

Tijdens de economische crisis in Amerika van ’35 zag de onderbroekenfabrikant Jockey hetzelfde fenomeen. Toen gingen de mannen massaal voor onderbroeken met exotische prints. Er wordt gedacht dat dit wordt gedaan om te vluchten uit de harde realiteit. Een woordvoerster van Jockey zegt: ‘Wanneer het slecht gaat met de economie, maken mensen vaak kleine onbewuste veranderingen in hun koopgedrag. Mannen hebben het gevoel dat ze de controle aan het verliezen zijn, daarom doen ze kleine dingen om hun humeur te verbeteren.’

Uit een eerder onderzoek is ook al gebleken dat vrouwen ander koopgedrag hebben tijdens een geldcrisis. Zij vrolijken zichzelf voornamelijk op met nieuwe lipstick, mascara en andere kleine dingetjes.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021