Excite

Voel je beter dankzij de manueel therapeut

Als je je niet goed voelt, ga je naar de huisarts en soms ook naar het ziekenhuis. Maar de behandelingen die daar geboden worden, zijn niet altijd toereikend. Dan zijn er alternatieven, zoals een bezoek aan de manueel therapeut. Een manueel therapeut helpt bijvoorbeeld bij hoofdpijn, maar ook bij rugklachten.

Gespecialiseerd in gewrichten

Een manueel therapeut is in feite gespecialiseerd in gewrichten en in houdingen. Want lichamelijke klachten hebben soms een heel eenvoudige oorzaak; je staat, zit of loopt verkeerd. Omdat gewrichten door je hele lichaam zitten en je houding eigenlijk de hele dag een rol speelt, kunnen veel klachten worden opgelost met manuele therapie. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Hoofdpijn
  • Nekpijn
  • Hoge en lage rugklachten
  • Duizeligheid
  • Heupklachten
  • Kaakklachten

Zelfs huilbaby's kunnen baat hebben bij manuele therapie!

Eerst een intake

Manuele therapie is niet vergelijkbaar met een tabletje dat je neemt tegen de hoofdpijn. Het is een behandeling die helemaal op maat is. Daarom is het belangrijk om eerst een intakegesprek te hebben. Je kunt er tijdens zo'n gesprek achter komen of jij ook daadwerkelijk baat kunt hebben bij de behandelingen. Vraag ook gerust naar wat je mag verwachten; als een volledige genezing niet mogelijk is, dan is een verbetering misschien wel een optie. Als je precies weet waar je aan begint, dan kunnen de resultaten alleen maar meevallen. Tijdens zo'n intakegesprek kun je ook een behandelplan opstellen, zodat je weet hoeveel behandelingen je ongeveer nodig hebt om zo goed mogelijk van je klachten af te komen. Dit is ook handig in verband met de kosten.

Wel of geen vergoeding?

Of de kosten voor het bezoeken van een manueel therapeut vergoed worden, hangt af van je verzekering. Voor mensen onder de 18 zit dit standaard in het pakket, voor mensen ouder dan 18 is de vergoeding opgenomen in de aanvullende verzekering. Soms is een verwijzing nodig. Informeer hiernaar bij je verzekeringsmaatschappij én je therapeut.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020