Excite

Medicijn tegen dwangmatig stelen

Amerikaanse Wetenschappers hebben bekend gemaakt dat het medicijn Naltrexone mensen kan verlossen tegen dwangmatig stelen. De onderzoekers van de universiteit in Minnesota schreven het medicijn Naltrexone voor aan 25 mensen die last hadden van kleptomanie, oftewel een ziekelijke drang tot stelen. Alle deelnemers aan het onderzoek waren gemiddeld een uur per week bezig met het ontvreemden van spullen.

Tijdens de behandeling kreeg een gedeelte van de proefpersonen dagelijks Naltrexone en een ander gedeelte kreeg, zonder het te weten, een placebo. Bij de mensen uit de eerste groep daalde de drang om te stelen aanzienlijk. Hoofdonderzoeker Jon Grant zegt: ‘Het verschil in het gedrag van deze mensen was significant. De pil hielp ze af van het verslavende gevoel en het verlangen om te stelen. We hebben het in dit onderzoek over mensen die het zich makkelijk kunnen veroorloven om de spullen te kopen in plaats van te stelen.’

Volgens Jon Grant is dit resultaat het bewijs dat Naltrexone kan genezen tegen kleptomanie. Het middel is zeer geschikt om de problemen te laten verdwijnen. Wel is aanvullende therapie nodig om de kleptomanie helemaal te laten verdwijnen. Toch kan Naltrexone een heel goed hulpmiddel zijn. Joh Grant is zeer tevreden met het resultaat uit de test.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021