Excite

Meer groente en fruit te koop door actie Michelle Obama

Vroeger was de taak van de vrouw van de Amerikaanse president, de ‘First Lady’, voornamelijk mooi zijn en de gasten vermaken tijdens een banket. Steeds vaker treden deze echtgenotes op de voorgrond met hun eigen speerpunten. Zo ook Michelle Obama, die zich sterk maakt voor gezonder eten. Zo heeft ze het voor elkaar dat een aantal grote winkelketens meer groente en fruit gaan aanbieden.

Het gaat dan voornamelijk om supermarkten in gebieden waar weinig groentewinkels gevestigd zijn. De supermarktketens Walmart, Walgreens en Supervalu hebben beloofd meer dan 1500 winkels uit te gaan breiden of nieuw te openen, zo wist USA Today te melden.

Hoewel Amerika één van de welvarendste landen ter wereld is, leven er zo’n 23,5 miljoen mensen in achterstandsgebieden waar weinig gezond en betaalbaar voedsel te koop is. Onder hen zijn 6,5 miljoen kinderen.

Michelle Obama zet zich al langer in voor gezond eten en een beter leefpatroon in Amerika. Zo wil ze het aantal mensen met overgewicht stevig terugdringen. Mensen met een gezond gewicht kennen meer welzijn en leven over het algemeen jaren langer.

In mei vorig jaar kreeg de First Lady ook al de toezegging van een aantal grote voedselbedrijven dat ze hun voedsel minder calorierijk gingen maken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021