Excite

Meer keuze in de liefde leidt tot eenzaamheid

Hoe meer je te kiezen hebt, hoe moeilijker het wordt. Ook in de liefde gaat dat op. Volgens Schotse onderzoekers lopen mensen die veel keuze hebben op liefdesgebied een grotere kans om zonder partner te eindigen dan mensen met minder te kiezen.

De onderzoekers hebben tijdens het speeddaten goed gelet op de uiteindelijke keuze van deelnemers. Bij speeddaten heb je snel achter elkaar hele korte gesprekjes met verschillende mensen. Vooral in Amerika is dit een populaire manier om aan een partner te komen, maar ook in Nederland is het fenomeen bezig aan een opmars.

Nu was de grote keuze tijdens het speeddaten niet eens zo problematisch. Vooral wanneer de potentiële partners onderling veel van elkaar verschilden, raakten mensen in de war en konden ze niet tot een keuze komen. Als de verscheidenheid te groot werd, waren mensen geneigd gemakshalve maar helemaal geen keuze te maken, meldden de onderzoekers.

Wie gaat speeddaten doet er dus goed aan kritisch te zijn. De kans op een match bij een dergelijk evenement is ongeveer 91 procent. Laat je dus niet afleiden en stel van te voren voor jezelf vast wat je belangrijk vindt in een potentiële partner. Toets vooral die eigenschappen, zodat je niet in de war raakt van al die verschillende goede en slechte kanten van de speeddaters.

Afbeelding: Flickr, gebruiker yoga-photowork

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021