Excite

Meer scheidingen voor rijke vrouwen

Geld staat niet garant voor huwelijksgeluk. Zeker niet als het geld vooral bij de vrouw vandaan komt. Uit een onderzoek van de Western Washington University blijkt dat vrouwen die veel geld verdienen vaker scheiden dan vrouwen die minder verdienen.

Wetenschappers die aan dit onderzoek hebben gewerkt, hebben gedurende 25 jaar 2500 huwelijken bekeken. Hieruit bleek dat met name vrouwen met een hoog salaris sneller gingen scheiden. Het verschil met vrouwen met een gewoon of geen salaris lag op 38%. Hoewel uit dit onderzoek nog geen definitieve reden kon worden gehaald, denkt men dat het met name te maken heeft met de mannelijke trots. Bovendien zou het schelen dat rijke vrouwen gemakkelijker voor zichzelf kunnen zorgen, ook na een scheiding. Zij zouden dus niet voor het geld bij hun man blijven.

Voor een gelukkig huwelijk zou het volgens de wetenschappers beter zijn als de verdeling 60% - 40% was, waarbij de man dus meer verdient dan de vrouw. In dat geval is er ook minder kans op ontrouw bij de man, die een affaire nogal eens aan lijkt te grijpen om te laten zien dat hij toch wel heel mannelijk is.

De vrouw komt er overigens ook niet helemaal schoon vanaf; het zou ook nog kunnen dat vrouwen negatiever op hun man reageren, omdat deze niet zoveel verdient als zij. Hierdoor zouden ook spanningen kunnen ontstaan, die uiteindelijk tot een scheiding leiden.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Hammer51012

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021