Excite

Meer voor je geld bij de salad bar

De salad bar is een van die gemakken van vandaag de dag: je maakt je keuze uit talloze producten en hebt aan het einde van de rit een heerlijke salade, precies zoals je die graag eet. Er is alleen één ‘maar’: de prijs valt achteraf eigenlijk altijd tegen. Zo hoeft het niet te zijn; je kunt ook heel slim shoppen bij de salad bar.

Als je dat wilt doen, is het als eerste erg belangrijk dat je weet wat je betaalt bij de salad bar en in de winkel. Het verschil tussen die prijzen kan namelijk alle kanten op gaan: het ene product is bij de salad bar voordeliger, voor het andere betaal je in de winkel weer minder.

Een belangrijk startpunt is je sla-keuze: Romaanse sla is eigenlijk nooit een goede keuze. Dat is namelijk een erg goedkope sla als je de prijs omrekent naar gewicht. Je krijgt meer waar voor je geld als je een sla kiest die licht is, maar wel duur. Ga ook niet voor te veel dressing; je hebt er bijna niets voor, maar het weegt wel mee. Bovendien heb je met gewoon olie en balsamico azijn toch ook een prima dressing?

Qua groenten kun je het beste gaan voor zongedroogde tomaatjes en misschien een paar witte champignons. Tot slot: vergeet de toppings niet! Walnoten, amandelen en crouton zijn behoorlijk duur en kun je dus het beste bij de salad bar halen. Dan betaal je er veel minder voor dan anders!

Afbeelding: Flickr, gebruiker nataliemaynor

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020