Excite

Michelle Obama uitgeroepen tot machtigste vrouw

Presidentsvrouw Michelle Obama is door het tijdschrift Forbes uitgeroepen tot de machtigste vrouw ter wereld. Hiermee laat ze de topvrouw van afgelopen vier jaar, Angela Merkel, achter zich. Die staat nu op een vierde plek.

De onverwachte wisseling van de macht kan te maken hebben met het feit dat het blad dit jaar minder naar vermogen heeft gekeken en meer naar creativiteit en invloed. Ook werd gekeken naar de invloed via de functie en hoe vaak de vrouw zich in het openbaar uitspreekt voor een bepaalde zaak. Voor Forbes was bijvoorbeeld de actie die Michelle voert tegen overgewicht bij scholieren erg belangrijk. Naar aanleiding van deze actie hebben verschillende fabrikanten van levensmiddelen aangegeven dat zij minder calorieën zouden toevoegen aan hun producten.

De tweede plek op één van de belangrijkste ranglijsten ter wereld wordt ingenomen door Irene Rosenfeld. Zij staat aan het hoofd van Kraft Foods, één van de grootste levensmiddelenconcerns van de Verenigde Staten. Oprah Winfrey, dit dit jaar stopt met haar immens populaire show, staat op nummer 3. De top 5 wordt afgesloten door Hillary Clinton, de huidige minister van Buitenlandse Zaken.

Dit jaar zijn er geen Nederlandse vrouwen in de lijst te vinden. Vorig jaar wist Neelie Kroes nog een plekje te veroveren. Zij stond toen, vanwege haar positie als eurocommissaris voor Concurrentie, op plaats 53. Dit jaar is zij nog steeds eurocommissaris, maar met een ander pakket: ze is nu verantwoordelijk voor de Digitale Agenda.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Mike Baird

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020