Excite

Microdermabrasie: de nadelen

Huidveroudering, ouderdomsrimpels en kraaienpootjes werden nog niet zo heel lang geleden haast uitsluitend behandeld met chemische peelings. Deze moesten plaats maken voor het huidvriendelijke microdermabrasie of mechanische dieptepeelings. De klassieke chemische peelings veroorzaakten heel wat nadelige gevolgen. Hoe is het op dit vlak gesteld met de microdermabrasie? Met welke nadelen moet j bij deze schoonheidsbehandeling rekening houden en mag deze therapie bij iedereen toegepast worden?

Chemische peelings versus microdermabrasie

Chemische peelings zorgen voor heel wat nadelige gevolgen. Zowel de nauwkeurigheid als de dieptewerking zijn met chemische peelings moeilijk te bepalen. Ze verlopen pijnlijk en veroorzaken een lange genezingsperiode.

Dat is met de moderne microdermabrasie gelukkig niet het geval. In de meeste beautycenters werkt men met volledig gesloten en steriele systemen, die zich onderscheiden door hun krachtige dieptewerking. In vele gevallen wordt een micodermabrasie gecombineerd met een extra nabehandeling met zwakke elektrische impulsen en trillingen. Macromoleculen als collageen worden daarmee vlug en diep in de huid ingebracht.

Deze diepte is regelbaar. Het kan hier om een oppervlakkige of een diepe behandeling gaan tot in de lederhuid. En dat laatste bezorgt de microdemabrasie wel enkele nadelen. De huid kan opzwellen en een rode uitslag vertonen. Bovendien kunnen er puntbloedingen zichtbaar worden. Deze kunnen worden verzacht of versneld genezen met behulp van allerlei crèmes.

Microdermabrasie niet voor iedereen geschikt

Microdermabrasie mag dan wel geschikt zijn voor alle huidtypes, voor alle leeftijden en zelfs tijdens je zwangerschap, toch houd je er best rekening mee dat je deze behandeling beter niet ondergaat bij diabetes, huidkanker, allerlei auto-immuunziekten, virale letsels, herpes, dermatitis, eczeem, gordelroos, vitiligo, couperose, zonnebrand en in geval van het gebruik van bloedverdunners als aspirines en geneesmiddelen tegen trombose.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021