Excite

Tips om migraine te verlichten

Migraine is een heel nare vorm van hoofdpijn, die zomaar op kan zetten en zich niet makkelijk laat verdrijven. Er zijn manieren om migraine te verlichten of om te voorkomen dat je er last van krijgt. Deze methoden hebben echter op iedereen een andere werking; het is dus echt proberen wat voor jou het beste werkt.

Direct handelen

Als je een migraine aanval op voelt komen, is het belangrijk direct te handelen. Alleen dan kun je effectief de pijn van migraine verlichten. Stop direct met hetgeen dat de aanval veroorzaakt heeft. Dit kan bijvoorbeeld veel tv kijken zijn, of lang achter een computerscherm zitten. Als dat het geval is, kun je het beste even iets heel anders gaan doen, bijvoorbeeld een stukje lopen. Een frisse neus halen is sowieso altijd goed. Is het heel koud buiten? Zorg dan wel dat je oren en hoofd goed ingepakt zijn; kou werkt meestal ook niet bevorderlijk voor hoofdpijn of migraine.

Frisse lucht

Wat ook heel belangrijk is: frisse lucht. Als je veel tijd doorbrengt in een wat bedompte ruimte, zoals een overvol en slecht geventileerd kantoor, dan kan een aanval veel sterker zijn dan wanneer je in een gewone ruimte zit of werkt. Zorg daarom altijd voor frisse lucht. Als dat in de ruimte zelf niet mogelijk is, neem dan regelmatig even een pauze en ga een frisse neus halen.

Donkere ruimte

Als een aanval niet te voorkomen is, zoek dan zo snel mogelijk een donkere en rustige ruimte op waar je even kunt liggen. Probeer te slapen. Als je slaapt, dan heb je vaak veel minder last van de pijn.

Heet of koud

Een andere manier om de klachten van migraine te verlichten is gebruik te maken van een heet of juist een koud kompres. Houd bijvoorbeeld een koud, nat washandje tegen je hoofd of gebruik een kruik om de pijn te verzachten. Dit heeft over het algemeen direct effect en kan ook gedaan worden bij gewone hoofdpijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020