Excite

Minder eten is belangrijker om gewicht te verliezen dan meer bewegen

Uit een recentelijk onderzoek is gebleken dat gebrek aan beweging nauwelijks een rol speelt bij overgewicht. Het echte probleem ligt bij te veel eten en dan vooral het eten van veel vetten en suikers is duidelijk een groot probleem. Het onderzoek werd uitgevoerd door Deakin-universiteit in Australië in samenwerking met de WHO (Wereld gezondheidsorganisatie).

Het onderzoek werd uitgevoerd in de Verenigde Staten, die koploper zijn op het gebied van overgewicht.  De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat de bewegingsactiviteiten in de afgelopen dertig jaar niet zijn afgenomen. Ze kwamen er tevens achter dat de meeste Amerikanen in de afgelopen dertig jaar zelfs meer zijn gaan bewegen. Daardoor kunnen ze concluderen dat het overgewicht te maken heeft met de eetgewoontes en dat mensen dus te veel eten.

Onderzoeksleider professor Boyd Swinburn zegt: ‘Er is niets dat erop wijst dat minder fysieke inspanningen hebben bijgedragen tot deze epidemie. Daarom moet dit onderzoek worden beschouwd als een oproep om meer aandacht te besteden aan wat er wordt gegeten en moet daar de nadruk op worden gelegd.’

Om af te kunnen vallen moeten kinderen in Amerika gemiddeld 350 calorieën per dag minder eten. Bij volwassenen is dit zo’n 500 calorieën per dag minder. Als je dit wilt bereiken door meer te bewegen, zou je 2,5 uur per dag extra moeten lopen. Uiteraard blijft gezond eten belangrijk.

Afbeelding: FlickrCC

Lees meer gezondheidstips

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021