Excite

Mindpower: Leven zonder pijn, mét grote borsten

Met een gezonde portie verbeeldingskracht kun je erg ver komen: wetenschappers van de Duke University en de universiteit van North Carolina hebben ontdekt dat kinderen hun verbeeldingskracht kunnen gebruiken om pijn tegen te gaan. Dat is echter nog niet alles; vrouwen kunnen hun verbeeldingskracht ook goed inzetten - om hun borsten te vergroten!

Tot deze laatste conclusie komt hypnotiseur David Knight. Hij meent dat zijn set hypnose CD’s ervoor kan zorgen dat je cup maar liefst één tot twee maten groeit. Volgens Knight heeft hij in 85% van de gevallen succes geboekt. Daarom biedt hij zelfs een geld-terug-garantie op zijn CD-set. Knight kan zijn beweringen echter niet staven met gedegen wetenschappelijk onderzoek, zoals ook blijkt uit een BBC-programma waar de praktijken van Knight in belicht worden.

Als het gaat om het verdrijven van pijn door middel van de verbeeldingskracht, is dat wel anders. Hiervoor werden tal van oefeningen met kinderen gedaan, waarbij de kinderen zich bijvoorbeeld moesten voorstellen dat ze met iets over hun buik wrijven. Dit stelt dan een barrière voor die de pijn tegen moet houden. Tientallen kinderen deden mee aan de proef en in 70% van de gevallen werkten de oefeningen op de CD tegen de pijn.

De resultaten gelden niet alleen voor de korte, maar ook voor de lange termijn. Kinderen die hun verbeeldingskracht inzetten tegen pijn, hadden ook op de langere termijn minder klachten dan de andere kinderen. Waar dit precies door komt is nog niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk hebben de oefeningen een positieve invloed op stress. Deze stress zou weer verantwoordelijk zijn voor de pijn.

Afbeelding: Flickr account publicdomainarts

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021