Excite

Miss Engeland wil van bikinironde af

Miss Engeland, Katrina Hodge, wil van de bikinironde af. De Engelse schone vindt dat het nu eens over moet zijn met het rondparaderen in bikini’s. Als vervanging stelt ze sportkleding voor. Naar eigen zeggen past dat veel beter bij de active, jonge vrouwen van vandaag de dag.

Dit jaar wordt de bikinironde dan ook vervangen door een ronde met sportkleding. Voor veel vrouwen is dit ongetwijfeld een verademing; er mooi uitzien is één ding, maar er mooi uitzien in een bikini is toch even heel wat anders. Hoewel Hodge zelf geen enkele moeite heeft met poseren in bikini – ze deed eerder mee aan een reclamecampagne voor het lingeriemerk La Senza – laat het vervangen van de bikinironde volgens haar zien dat het om echte vrouwen gaat en niet om de graatmagere modellen met een size zero.

Hodge heeft zelf ervaring met het beeld dat veel meisjes hebben van een carrière als model. Ze deed twee keer mee aan de Miss England verkiezing en werd daar omringd door meiden die continu op dieet waren, omdat ze zich zorgen maakten over de bikinironde.

Hodge is op dit moment op onbetaald verlof. Normaal gesproken werkt ze als adjudant in het leger, maar na haar verkiezing mocht ze een jaar lang verlof om haar ‘plichten’ als Miss England vervullen. Hoewel ze het jaar als Miss Engeland zeker zal missen, zal het ook een verademing zijn om er niet op ieder moment van de dag feestelijk uit te zien.

Afbeelding: Flickr account jorgemejia

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021