Excite

Model van 80 nog steeds veel gevraagd

Al 60 jaar loopt Daphne Selfe op de catwalk, wat nog maar eens bewijst dat schoonheid niet noodzakelijk omgekeerd evenredig is aan leeftijd. Nog steeds wordt het oudste model van Groot-Brittanië veel gevraagd door grote namen als Dolce & Gabbana, Nivea, Tata-Naka en Miciko Koshino. Haar merkwaardige en succesvolle modellencarrière heeft Daphne Selfe te danken aan haar perfecte houding, haar edele gelaatstrekken en haar flinke bos haar, waar ze, ook al is het al jaren witgrijs, nog steeds mee pronkt. Dit jaar werd Daphne Selfe 80 jaar.

Met de laatste fotoshoot verdiende ze ruim 1100 euro per dag, wat Dolce & Gabbana graag overhad voor een nieuwe reeks advertenties.

In 1950 werd de 20-jarige Daphne Selfe door haar collega's overgehaald aan een modellenwedstrijd deel te nemen. Die won ze meteen. Dit leverden contracten op voor advertenties van onder andere catering-service Whitbread.
"Jongere modellen bewonderen me, maar ze zijn niet jaloers. Ze zien me niet als een bedreiging want ik heb deze markt voor mij alleen. Ik zal alleen stoppen met modellenwerk als ik niet meer gevraagd wordt. Ik vind het leuk en het houdt me jong", zei Daphne Selfe onlangs in een interview.

Peiling: Vind je jongere mensen altijd mooier dan oudere?

Afbeelding: metro.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021