Excite

Modewereld veel gekker dan Bruno laat zien

Je kunt het qua kleding zo gek niet bedenken of Bruno, het nieuwe typetje van Sacha Baron Cohen, heeft het in de kast hangen. Zijn weergave van de modewereld lijkt absurd en vooral niet op de realiteit gebaseerd. Maar, schijn bedriegt!

De modewereld die Bruno portretteert komt niet alleen sterk overeen met de werkelijkheid; het zou in het echt ook nog wel eens heel goed een tikkeltje erger kunnen zijn! In de modewereld kan het volgens Liz Jones namelijk niet gek genoeg. De mode wordt steeds vreemder en niemand die er iets van lijkt te zeggen. Nee, alle mensen in de modewereld juichen nieuwe, vreemde kledingcollecties toe, omdat het vooral belangrijk is om geld binnen te krijgen. Als je op zo’n moment als bijvoorbeeld hoofdredacteur aangeeft dat je een bepaalde collectie niet mooi vindt, dan kun je die advertentie-inkomsten wel vergeten.

In de film van Baron Cohen maakt Bruno kennis met een model – een model dat duidelijk niet vooraan in de rij stond toen het verstand werd uitgedeeld. Het lijkt overdreven en is natuurlijk vooral ook heel grappig, maar Jones kan er niet om lachen: haar ervaringen met zowel mannelijke als vrouwelijke modellen zijn nog veel triester dan de ervaring van Bruno.

Eigenlijk is er geen scene in de film die niet op de realiteit gebaseerd zou kunnen zijn. Als je de film met die wetenschap in je achterhoofd bekijkt, dan blijft er van de wereld van glitter en glamour die je je voorstelt bij mode niet zoveel meer over. En of het dan echt zo’n ramp is om het wereldje van een afstandje te bekijken, valt te bezien!

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021