Excite

Moeders laten kinderen liefst thuis tijdens vakantie

Negen op de tien vrouwen laat de kinderen het liefst thuis als ze op vakantie gaan. Een derde van de vrouwen zou bovendien ook haar partner met plezier thuis laten, als ze de kans had. Dit blijkt uit een onderzoek dat Ryanair uitvoerde onder 5.000 Europese moeders.

Vooral erg zonnige bestemmingen zouden de meeste moeders het liefst alleen aandoen. Als alleen geen optie is, dan heeft een derde van de deelneemsters aan het onderzoek liever een vriendin mee, bijvoorbeeld om lekker te shoppen. Kinderen passen eigenlijk helemaal niet in het vakantieplaatje. Dat geldt voor de eigen kinderen, maar ook voor kinderen van anderen: 95 procent van de vrouwen mijdt andermans kinderen tijdens de vakantie.

90 procent van de moeders heeft ook een oplossing voor het ‘kindprobleem’: ze vragen gewoon grootouders om op te passen. In veel gevallen gaan die grootouders hier mee akkoord. De partner thuis laten blijkt vaak iets lastiger.

Voor het onderzoek werd vrouwen gevraagd wie ze het liefst achter zouden laten als ze voor moederdag een mooie Ryanair-cheque naar de zon zouden krijgen. Vooral Britse vrouwen bleken erg gemotiveerd om kinderen of zelfs de hele familie thuis te laten, om vooral te kunnen genieten van een ontspannende en rustige vakantie.

Afbeelding: Flickr account vinlos86

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021