Excite

Mooi zijn maakt gelukkig en rijk(er)

Geld maakt niet gelukkig, maar mooi zijn wel. Wie mooi is voelt zich over het algemeen gelukkiger, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Bovendien blijken mooie mensen vaak meer salaris te krijgen, waardoor ze ook economisch gezien beter af zijn dan minder mooie mensen.

Aan het onderzoek werkten 25.000 proefpersonen mee. Het werd uitgevoerd door een aantal economen aan de universiteit van Texas. Zij verzamelden enquêtes die tussen 1971 en 2009 in de VS, Canada, Groot-Brittannië en Duitsland waren afgenomen. Uit de resultaten van die enquêtes leek duidelijk naar voren te komen dat mooie mensen vrolijker zijn dan minder mooie mensen.

Het mooi zijn blijkt echt een domino-effect te hebben: als je mooi bent, ben je gelukkiger en verdien je meer, maar heb je ook meer kans op een goed uitziende partner die ook gelukkiger is en meer verdient.

Volgens onderzoekers heeft het meer gelukkige gevoel van mooie mensen ook te maken met het feit dat zij vaker het voordeel van de twijfel krijgen. Onaantrekkelijke mensen hebben dat weer niet. Bovendien worden bijvoorbeeld mooie vrouwen altijd flink nagestaard en dat kan goed zijn voor hun ego. Ook dit is iets waar onaantrekkelijke vrouwen bijna niet mee te maken krijgen. Voor mannen geldt dit ook minder, maar zij eindigen uiteindelijk wel met een mooie partner én een leuk salaris, dus hebben nog niets te klagen.

Afbeelding: Flickr account linh.gnan

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021